Claudia are 29 de ani și s-a născut la Târgu Jiu, orașul lui Brâncuși. La 19 ani s-a înscris la facultate în București pentru a studia arhitectura, astfel continuând demersul demarat la liceul Constantin Brăiloiu unde a început să pătrundă în tainele acestui domeniu.
La 21 de ani si-a dorit foarte tare să vină la mare și să-și deschidă o afacere proprie, pentru că a considerat că postura de angajat la altcineva nu i se potrivește. Numai că nu avea nici spațiul, nici ideea, nici banii. Toate acestea au venit pe parcurs datorită ambiției și capacității de a-i convinge pe oamenii care o puteau ajuta că ideea ei merită o șansă.
Și-a dorit foarte mult să pornească la drum cu gogoși. Venind la mare și observând afacerea altor persoane cu gogoși, și-a dat seama că aceasta ar putea avea potențial.
A căutat inițial un spațiu pentru gogoși, dar tot ce a găsit era mult prea mare pentru a le vinde. A văzut un magazin cu haine, toate la 10 lei și atunci a realizat că aceasta este genul de afacere care ar putea putea prinde în acel moment. Numai că găsise numai spațiul și aceasta s-a întâmplat numai după ce a cerut ajutor financiar de la părinți. Avea nevoie de marfă, umerașe, stendere și răbdare.
Acționând conform raționamentului „Ce am de pierdut dacă întreb?” a intrat în vorbă cu persoana care părea a fi patronul unui astfel de magazin de haine(Claudia susține că sefii se recunosc de la distanță, au o anumită alură și se vede că au încredere în ei). Spre surprinderea ei acest om a avut încredere în capacitățile ei de antreprenor și i-a oferit începând cu a doua zi tot ce avea nevoie pentru a începe. Magazinul cu orice produs la 10 lei a fost un succes, dar vara viitoare și-a dorit mai mult.
Cunoscând o persoană care avea o porțiune de plajă la Eforie Nord a cumpărat de la acesta o bucată de plajă pentru a închiria sezlonguri. Nu a fost simplu să-și convingă părinții să-și facă un credit la bancă pentru a cumpăra plaja. Familia a fost sceptică la început că ea ar putea reuși în lumea dură a afacerilor.
facerea cu șezlonguri a funcționat o perioadă până când a nimerit într-un conflict de putere între noul proprietar al plajei de lângă și vechiul proprietar, acesta fiind și cel care i-a vorbit pentru prima dată despre plajă. Șezlongurile nu au fost de bun augur pentru ea, dar nu s-a lăsat învinsă. Totuși, această întâmplare a avut un impact: s-a reorientat către stațiunea Mamaia
Visul de a avea un loc pentru gogoși nu murise. A pus ochii pe un spațiu cu foarte mare vizibilitate, dar din nou, nu avea banii necesari pentru a-l închiria. După ce s-a interesat despre persoana care deține spațiul a căutat să vorbească cu acesta. Numai că a dat de o patron conservator care nici nu dorea să audă că îi va da o parte din bani la început și restul pe parcurs, când îi va recupera din vânzări.
Plus că acesta considera că nu au ce căuta gogoșile lângă magazinul lui de freshuri. Era pregătită să abandoneze când deodată a avut o sclipire de moment. I-a propus acestuia să lucreze pro bono împreună cu sora sa la magazinul de freshuri. Se pare că ideea i-a surâs. Astfel, visul „cu gogoși” a prins formă. În anul următor gogoșilor li s-au alăturat freshurile, clătitele și shaorma.
Vara ce a urmat a fost dedicată popcornului și clătitelor, numai că acum a reușit să aibă două spații pentu a vinde.
„Ideea este să apari cu ceva nou, să-ți surprinzi clienții” mărturișeste Claudia. Elementul surpriză pe care a mizat a fost că la fiecare popcorn sau vată de zahăr cumpărate, clienții primeau un tricou sau o jucărie gratuită. Și a funcționat.
Tot pentru a atrage atenția asupra popcornului și a vatei de zahăr a comandat de pe internet două costume de Michey și Minnie Mouse. Copiii erau fascinați. Atunci și-a dat seama că ar putea începe o nouă afacere. Astfel, Minnie și Michey Mouse au devenit vedetele stațiunii Mamaia alături de care copii și adulți își fac fotografii contra sumei de 5 lei. Din acest an, simpaticelor personaje Disney li s-a alăturat și Hello Kitty care a făcut ravagii printre turiști cu drăgălășenia ei specifică.
Finalul e deschis. Poate va începe ceva într-un oraș cald. Poate acesta va fi Barcelona. Poate voi mai scrie despre continuitatea acestei povești.
Lasă un răspuns