Am descoperit acest cocktail prin 2015 sub denumirea de Pink Fizz. Când am căutat din nou anul acesta mi-au apărut variații ale acestuia cu gin. Nu-i problemă, am reținut formula și este absolut delicioasă. Doar că m-am gândit să-i pun un alt nume: Happy Fizz, deoarece îmi aduce un plus de energie și bucurie.
Fiind sezonul căpșunilor, acest cocktail este soluția perfectă pentru a avea parte de o băutură delicioasă și nonalcolică.
Pentru a prepara un pahar vei avea nevoie de:
- 250 de grame de căpșuni
Jumătate din sucul unei lămâi sau mai puțin dacă preferi să fie mai dulce - Zahăr după gust
- Apă minerală (Opțional – Ultima dată am omis acest ingredient și a ieșit foarte bine)
- Gheață
Căpșunile le pui în blender sau dacă ai un mixer poți opta pentru acesta. Doar asigură-te că vasul în care le mixezi este mai înalt pentru a nu face stropi peste tot. Adaugi zahărul, zeama de lâmâie. Transferi conținutul într-un pahar și adaugi (apa minerală) gheața. Decorezi paharul cu o feliuță de lămâie și tocmai ai obținut un cocktail nonalcoolic delicios.
Dacă preferi un conținut ușor iute și cauți un ingredient din seria superalimentelor, poți adăuga bucățele de ghimbir. Cu siguranță vei obține un gust deosebit.
Pentru a transforma acest cocktail într-unul alcoolic poți adăuga rom sau gin și poți înlocui lămâia cu lime pentru o savoare intensă! Pentru efectul „spumos” poți înlocui apa minerală cu vin spumant. Iată cum arată Happy Fizz!
P.S. Ultima dată am trecut căpșunile prin lamele mixerului mai puțin pentru a obține bucăți mari de fructe, făcând din acestea o băutură sățioasă și gustoasă!
Lasă un răspuns